Spring naar inhoud

Piratenpartij komt op in Leuven en Vlaams-Brabant

by op 17 september 2012

De Piratenpartij heeft lijsten ingediend voor de gemeenteraadsverkiezingen in Leuven en de provincieraadsverkiezingen in Vlaams-Brabant voor de provinciedistricten Leuven en Vilvoorde.

De Piratenpartij beschouwt basisdemocratie als één van zijn belangrijkste strijdpunten, en promoot inspraak dan ook intern. Via de website ikwordpiraat.be kon iedereen zich kandidaat stellen, en alle lokale leden konden mee stemmen over de kandidaten en hun volgorde op de Leuvense lijst. Dit is het resultaat:
1. David Leben
2. Raïssa Verdickt
3. Fred Guldentops

David Leben (37, Leuven) werkt al sinds de oprichting in 2009 actief mee binnen de Belgische Piratenpartij. Voor Leuven ijvert hij voor minder camera’s op straat en meer transparantie van het bestuur.

Raïssa Verdickt (23, Kessel-Lo) strijdt voor meer privacy, en wil de mensen bewust maken hoeveel persoonlijke gegevens bedrijven over hen bezitten. Computers en internet moeten ten dienste staan van de mens, en niet omgekeerd.

Fred Guldentops (39, Kessel-Lo) legde vorig jaar burgemeester Tobback het vuur aan de schenen met een tussenkomst in de gemeenteraad rond de weinig democratische naamsverandering van het Fochplein. Dit initiatief werd door meer dan 1000 Leuvenaars gesteund.

Op de provinciale lijst in Leuven staat Dimitri Dhuyvetter (33, Keerbergen). Hij volgt ontwikkelingen als Europese softwarepatenten, ACTA en andere vormen van censuur op de voet. Hij komt op straat met directe actie zoals de Brusselse Cyclonudista en Kritische Massa, het Klimaatactiekamp en Occupy Leuven.

De Piratenpartij staat voor
– Basisdemocratie: meer inspraak voor burgers, onder meer door gebruik te maken van het internet
– Privacy: stoppen van de invasie van het persoonlijke leven door de overheid
– Transparantie: volledige openbaarheid van bestuur
– Beperking van de copyright- en patentenwetgeving

Advertenties

From → Nieuws

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: