Spring naar inhoud

Wie zijn we? De Leuvense Piraten stellen zich voor

David Leben

David, origineel afkomstig uit Genk, maar al 16 jaar Leuvenaar. Informaticus, voorvechter van Open Source Software. Actief lid van de Belgische Piratenpartij sinds een paar maanden na de oprichting in 2009. Voerde regelmatig mee actie, onder andere bij de protesten tegen ACTA. Nam ook deel aan Occupy Leuven. Wil meer privacy voor de Leuvense burgers (geen camera op elke straathoek), meer transparantie van het bestuur en inspraak van de burgers in het bestuursproces. Is momenteel Navigator van de Leuvense Piraten.

Raissa Verdickt

Mijn naam is Raissa Veridckt. Ik ben een Leuvense student van 23 jaar en ik wil graag met u op stap. Ik wil met u op stap gaan in de wereld van computer en politiek, en dan bedoel ik niet de doordeweekse voorstelling van internet, maar hetgeen wat er echt gebeurt achter de schermen! Ik wil met u discussiëren over wat er gebeurt met de gegevens die u achterlaat op een site (om een ticket van een festival te kopen bijvoorbeeld of wanneer u een contract afsluit met de bank). Ik wil u ervan bewust maken welke impact sociale netwerken zoals Facebook en dergelijke hebben op het dagelijkse leven van de gemiddelde student. U zou er nog van versteld staan hoeveel info mensen over u hebben, terwijl u dit misschien helemaal niet wil! En dit terwijl de computerbedrijven en de managers alsmaar doordrammen over copy rights en dergelijke. Het belangrijkste is in eerste plaats de internetgebruikers veilig stellen, geen woekerwinsten maken. De media controleert ons. In plaats van god ziet alles moet het zijn de computer ziet alles. Leef u leven zoals u het zelf wil en leef met de computer en niet door de computer! Geef de Piratenpartij daarom een kans. U weet niet dat het niet werkt als u het geen kans gegeven hebt. Think about it!

Fred Guldentops

Fred, geboren als Pjeirefretter in het jaar van de oliecrisis (’73), maar sinds ’98 een echte Koeieschieter. Werkt bij NMBS en is daar ook actief als vakbondsmilitant bij de ACOD. Legde vorig jaar burgemeester Tobback het vuur aan de schenen met een tussenkomst in de gemeenteraad rond de weinig democratische naamsverandering van het Fochplein. Dit initiatief werd door meer dan 1.000 Leuvenaars gesteund.

Dimitri Dhuyvetter

Dimi, geboren in Brussel, getogen in Keerbergen, gestudeerd in Brussel en uiteindelijk in Leuven beland. Volgde ontwikkelingen als Europese softwarepatenten en data loging-richtlijn, ACTA en andere vormen van censuur op de voet, evenals de ontwikkeling van Pirate Bay naar de eerste Piratpartiet. Op straat met directe actie zoals de Brusselse Cyclonudista en Kritische Massa, het Klimaatactiekamp en Occupy Leuven. Kapitein van de Leuvense Piraten.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: